Het is in de praktijk niet altijd gemakkelijk om alle medewerkers bij de les te houden tijdens het teamoverleg. Hoe vertaal je strategische doelstellingen naar praktische informatie voor je collega’s? Hoe organiseer en realiseer je een succesvol overleg met veel resultaten in maximaal 60 minuten? Hoe zorg je ervoor dat iedereen is voorbereid, op tijd is en bij de les blijft? Leer je doelen en prioriteiten vast te stellen en betrek het team erbij.

Leerpunten:
  • Heldere doelen formuleren
  • Actiepunten SMART vastleggen
  • Toepassen van diverse werkvormen
  • Rol- en taakverdeling tijdens het overleg
Duur:
1 dag / 2 dagdelen

Samenvatting

In deze praktische training analyseren we een teamoverleg op basis van enkele door de deelnemers aangedragen testcases. Hoe richt je een teamoverleg efficiënt in? De rol van de voorzitter wordt belicht. Hoe krijg je elke deelnemer van het overleg zover dat men een bijdrage levert? Hoe maak je het teamoverleg voorwerp van de verbetercultuur? Welke werkvormen zijn toe te passen?

Resultaat

Na afloop van de training zijn de “Gouden Regels voor een progressiegericht teamoverleg” samengesteld. De do’s en don’ts zijn bekend van vergaderen en diverse werkvormen zijn bekend en rechtstreeks toe te passen bij het eerst volgende teamoverleg. Efficiënt overleggen en tegelijkertijd stimuleren van creativiteit en een verbetercultuur dat is het resultaat van deze training.

Opzet

Er wordt gewerkt aan de hand van door de deelnemers ingebrachte casussen. Deze training wordt incompany gegeven en op maat aangepast aan uw specifieke wensen. De deelnemers ontvangen een certificaat van deelname. Voor wie? Teamleiders, programmamanagers, projectleiders en leidinggevenden.

Onderstaande trainer(s) is verantwoordelijk voor deze training.

Youri Vos

Interim-manager, organisatieadviseur, allround trainer, assessmentadviseur en coach