Een hele leuke, maar ook veeleisende job. Je spreekt elke dag een groot aantal klanten, leveranciers, collega’s en soms komt alles tegelijk. Hectisch bij tijden. Dat vergt veel professionaliteit, flexibiliteit, de juiste gesprekstechniek en optimale klantgerichtheid.

Leerpunten:
  • Gespreksvaardigheden
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Samenwerken
Duur:
1 dag / 2 dagdelen

Samenvatting

De verschillende varianten in gesprekstechnieken komen aan de orde. De opbouw van het klantcontact wordt behandeld op basis van de 5A-gespreksmethode (Aanvraag, Analyse, Aanbod, Afsluiting, Aandacht). Professioneel telefoneren, aannemen en doorverbinden met doelgerichte vraagtechnieken en een resultaatgerichte afronding. Daarnaast wordt getraind in luistervaardigheid, de regie houden op het gesprek, het effectief uitvragen en doorvragen, samenvatten en het herkennen van meervoudige vragen en de vraag achter de vraag. Verder komen aan bod: de telefoonetiquette, het werken op basis van een telefoonprotocol en servicenormen, assertieve telefoonbeantwoording, het maken van notities en beheren daarvan en prioriteiten op het werk tijdens grote drukte. Deelnemers krijgen tips en tools aangereikt gecombineerd met persoonlijke feedback.

Resultaat

Door deze telefoontraining zijn deelnemers zich ervan bewust dat zij het visitekaartje van de organisatie zijn. Zij hebben de juiste gesprekstechniek aangereikt gekregen. Zij kunnen telefoongesprekken op klantgerichte wijze afhandelen, ongeacht de aard van het gesprek, dus informatie verstrekken, vragen beantwoorden, klachten goed doorleiden, e.d.

Opzet

Onze trainers bieden een eigentijdse aanpak. Ze gebruiken moderne leermiddelen, spel- en werkmethoden, verhelderende audio- en videoproducties en praktijksimulaties.

Onderstaande trainer(s) is verantwoordelijk voor deze training.

Youri Vos

Interim-manager, organisatieadviseur, allround trainer, assessmentadviseur en coach